U staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar het is een feit dat veel van ons in principe de hele dag zitten. U stapt ‘s ochtends in uw auto en rijdt naar kantoor. Daar aangekomen loopt u naar uw bureau waar u de rest van de dag zittend doorbrengt. Aan het einde van de dag gaat u weer de auto in en kunt u in de file aanschuiven. Thuis aangekomen gaat u op de bank zitten. Misschien wat gechargeerd, maar voorgaande relaas bevat een grote kern van waarheid. Gemiddeld genomen zitten we te vaak en dat is niet goed voor het lichaam. Zitten wordt ook wel het nieuwe suiker genoemd. Dit wil zoveel zeggen als dat te veel zitten net zo slecht voor u is als te veel suiker nuttigen. Hoe kunt u aan meer lichaamsbeweging komen?

Met de fiets naar het werk biedt veel voordelen
© Pixabay.com

Fietsen is gezond

Zeker wanneer u niet al te ver van uw werk woont, kunt u besluiten om een aantal dagen per week met de fiets naar uw werk te gaan. Afhankelijk van de afstand, behaalt u al snel een gezonde portie lichaamsbeweging. U bepaalt zelf het tempo en u zult zien dat uw conditie snel verbetert. Met fietsen traint u naast uw beenspieren ook de buikspieren en de spiergroepen in uw rug. Regelmatig fietsen zorgt ervoor dat uw lichaamshouding verbetert. Hier plukt u in het dagelijks leven de vruchten van. U heeft minder last van fysieke ongemakken en u kunt zonder enig probleem de trap nemen in plaats van de lift. Ook een partijtje voetballen met uw kinderen is geen probleem meer.

Fietsen maakt u alert

Heeft u elke ochtend weer moeite om goed wakker te worden en lukt dat alleen na een paar flinke koppen sterke koffie? Wanneer u met de fiets naar kantoor bent gekomen, heeft u in de buitenlucht goed wakker kunnen worden. U zult merken dat u vanaf het begin van de werkdag alert bent. Dit komt uw productiviteit ten goede.

Met de fiets naar het werk biedt veel voordele
© Pixabay.com

Door te fietsen draagt u bij aan een beter milieu

Door te fietsen in plaats van in de auto te stappen, draagt u direct bij aan een beter milieu. Uw CO2 footprint neemt drastisch af en dat is in deze tijden van klimaatdoelstellingen mooi meegenomen. Een paar dagen per week op de fiets in plaats van in de auto zorgen al voor een mooie reductie van uw persoonlijke vervuiling.

Fietsen is veel voordeliger

Aan een auto zitten veel kosten verbonden. Verzekering, onderhoud, belasting en natuurlijk brandstof. Alles bij elkaar elke maand weer een behoorlijke kostenpost. Door meer te fietsen, bespaart u op de de kosten voor onderhoud en brandstof. Wanneer u minder kilometers met de auto rijdt, slijt de auto minder snel. U heeft minder vaak onderhoud nodig. Natuurlijk heeft u door minder te rijden ook minder brandstof nodig. Een goede fiets is alleen al in de aanschaf een stuk goedkoper dan een auto en ook het onderhoud is niet te vergelijken met dat van een auto.