De echte sleutel tot veilig en succesvol gewichtsverlies is een gezonde levensstijl aan te nemen die past bij uw individuele behoeften en die u levenslang kunt volhouden. De volgende tips zijn gezonde, realistische manieren om u weer op het goede spoor te krijgen en op weg te gaan naar uw gewichts- en fitnessdoelen.

Goede eetgewoontes voor een slanke lijn
© Pixabay.com

Vezels
Vezels worden aangetroffen in gezond voedsel, waaronder groenten, fruit, bonen en volle granen. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het simpelweg eten van meer vezelrijk voedsel kan helpen om af te vallen en af ​​te blijven. Het verhogen van uw inname is net zo eenvoudig als het toevoegen van bonen aan uw salade, het eten van haver voor het ontbijt of het snacken van vezelrijke noten en zaden.

Toegevoegde suikers
Toegevoegde suiker, vooral uit suikerhoudende dranken, is een belangrijke reden voor ongezonde gewichtstoename en gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartaandoeningen. Bovendien bevatten voedingsmiddelen zoals snoep, frisdrank en gebakken goederen die veel toegevoegde suikers bevatten, over het algemeen weinig voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Het verwijderen van voedingsmiddelen met veel toegevoegde suikers is een geweldige manier om overtollig gewicht te verliezen. Het is belangrijk op te merken dat zelfs voedingsmiddelen die worden gepromoot als ‘gezond’ of ‘biologisch’, zeer veel suiker kunnen bevatten. Daarom is het lezen van voedingsetiketten een must.

Maak ruimte voor gezond vet
Hoewel vet vaak het eerste is dat wordt weggesneden als u probeert af te slanken, kunnen gezonde vetten u daadwerkelijk helpen uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. In feite is in verschillende onderzoeken aangetoond dat het volgen van een vetrijk dieet dat rijk is aan voedingsmiddelen zoals olijfolie, avocado’s en noten het gewichtsverlies maximaliseert. Bovendien helpen vetten je langer vol te blijven, waardoor je minder trek krijgt en je op het goede spoor blijft.

Goede eetgewoontes voor een slanke lij
© Pixabay.com

Minimaliseer afleidingen
Hoewel het nuttigen van maaltijden voor uw tv of computer misschien niet lijkt op dieetsabotage, kan eten terwijl u bent afgeleid ertoe leiden dat u meer calorieën binnenkrijgt en aankomt. Eten aan de eettafel, weg van mogelijke afleidingen, is niet alleen een goede manier om uw gewicht laag te houden – het geeft u ook tijd om weer contact te maken met dierbaren. Smartphones zijn een ander apparaat dat u opzij moet zetten terwijl u aan het eten bent. Scrollen door e-mails of je Instagram- of Facebook-feed is net zo storend als een tv of computer.

Loop je weg naar gezondheid
Veel mensen geloven dat ze een rigoureuze trainingsroutine moeten volgen om gewichtsverlies op gang te brengen. Hoewel verschillende soorten activiteiten belangrijk zijn wanneer u probeert in vorm te komen, is wandelen een uitstekende en gemakkelijke manier om calorieën te verbranden. In feite is aangetoond dat slechts 30 minuten wandelen per dag helpt bij het afvallen. Bovendien is het een leuke activiteit die u zowel binnen als buiten op elk moment van de dag kunt doen.

Breng je innerlijke chef naar buiten
Het is aangetoond dat het koken van meer maaltijden thuis gewichtsverlies en gezond eten bevordert. Hoewel het eten van maaltijden in restaurants leuk is en past in een gezond voedingsplan, is het een goede manier om uw gewicht onder controle te houden door u te concentreren op het thuis koken van meer maaltijden. Bovendien kunt u door thuis maaltijden te bereiden, experimenteren met nieuwe, gezonde ingrediënten en tegelijkertijd geld besparen.