Lange benen worden tegenwoordig gezien als een heus schoonheidsideaal. Helaas is niet iedereen gezegend met mooie lange benen. Maar wees niet getreurd als jij tot de groep met kortere benen behoort: er bestaan namelijk verschillende simpele trucjes om je benen optisch langer te laten lijken. Kies de juiste outfit en voeg gemakkelijk een paar extra centimeters lengte aan je benen toe.

Outfit tip zo lijken je benen langer
© Pixabay.com

High-waisted broek of rok

Een broek of rok dragen met een hoge taille laat je benen langer ogen. Een high-waisted onderkantje maakt je benen optisch langer, doordat de tailleband hoger om je middel zit dan bij een standaard model broek of rok. Dit effect kan je ook nog eens vergroten door een leuke ceintuur te dragen om de broek of rok. Als top kies je het best voor een korte top of een top die je aan de voorkant een stukje onder te tailleband kunt verstoppen. Een top in een opvallende kleur of met een print zorgt er bovendien voor dat de aandacht op het bovenlichaam wordt gevestigd en je benen minder opvallen.

Verticale strepen

Verticale strepen maken je langer. Een broek met verticale strepen dragen is daarom ideaal voor vrouwen die hun benen extra lengte willen geven. Een bijkomend voordeel is bovendien dat verticale strepen je er slanker laten uitzien. Mocht een strepenprint niet jouw helemaal jouw smaak zijn, kan je er ook voor kiezen een broek te dragen met enkel een verticale streep aan de zijkant. Dit geeft immers hetzelfde effect als een broek die geheel gestreept is. Maar let op: vermijd de horizontale streep juist, want deze maakt dikker en komt hiermee de lengte van je benen juist niet ten goede!

Flared pants

Wil jij je benen optisch langer maken, laat dan de skinny jeans vooral in je kledingkast achter. Flared broeken zijn helemaal hip en laten je benen een stuk langer lijken. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap! Om het verlengde effect van de flared broek te versterken, draag je er het beste hakken onder.

Outfit tip zo lijken je benen lange
© Pixabay.com

Korte rok of jurk

Kies voor een (relatief) kort model jurk of rok als je je benen wilt verlengen. Een kort model laat meer van de benen zien en heeft hiermee een verlengend effect. Een leuke rok tot boven de knieën is erg geschikt om te dragen, maar ook een korte jurk doet het goed. Ben je niet zo van de rokjes en jurkjes? Kies dan voor een shortje en draag hier een panty onder op koudere dagen.

Hakken

Hakken mogen zeker niet ontbreken aan je outfit als je je benen meer lengte wilt geven. Logisch, want door hakken te dragen voeg je letterlijk een paar centimeters toe aan je lengte. De benen lijken hierdoor automatisch ook langer. Wil je het helemaal goed doen, kies dan voor nudekleurige hakken die matchen met je tint van je huid. Zo creëer je een lijn die niet onderbroken wordt met je benen en schoenen en dit zorgt voor langere benen.