De Ardennen zijn een heerlijke plek om helemaal tot rust te komen. De uitgestrekte bossen met de idyllische en historische plaatsjes bieden de perfecte plek om dichtbij huis tot rust te komen. Ben je voldoende uitgerust en wil je er op uittrekken in de Ardennen dan is het ook nog genoeg te doen. Wij hebben de drie leukste uitjes die je hier kan houden op een rij gezet.

3 leuke uitstapjes in de Belgische Ardennen
© Pixabay.com

Plopsaland Coo en de watervallen van Coo

Vlak bij elkaar gelegen in dit toeristische plaatsje zijn de watervallen van Coo en het zogenaamde Plopsa Coo. De watervallen zijn beroemd door hun grote kracht. je kan dan ook tussen de twee watervallen komen en hier mooie foto’s maken. In de zomer is het zelfs mogelijk om heerlijk te zwemmen aan de voet van deze waterval. Ben je met kinderen dan is een bezoek aan Plopsa Coo onvermijdelijk. Gebaseerd op de verhalen van onder andere Kabouter Plop, Maya de Bij en Samson en Gert is dit pretpark een plezier voor jong en oud. Van de grote achtbaan Halvar en wildwaterbaan Maya splash tot de kleinere attracties waar je met het hele gezin van kan genieten. Een dagje Plopsa Coo is een genot voor de hele familie. Een attractie die net buiten Plopsaland valt maar ook erg leuk is, is het treintje wat hier rond rijdt. Dit treintje vertrekt via het pretpark door de heuvels in. Zo kom je oog in oog te staan met wilde dieren. De machinist van het treintje zal deze ook voeren, waardoor ze steeds dichterbij komen.

Brasserie D’Achouffe

Midden in de Ardennen is de fabriek van het bekende biermerk La Chouffe gelegen. Heb je altijd al eens willen kijken hoe het werk er aan toe gaat in een bierbrouwerij? Dan is dit de uitgelezen kans. Deze bierbrouwerij geeft namelijk leuke en informatieve rondleidingen door hun fabriek. Tijdens deze interactieve tour maak je kennis met het merk en krijg je meer informatie over het brouwen van bier. Een proeverij kan dan uiteraard niet ontbreken. Speciaal hiervoor hebben ze een bierproeverij locatie ingericht waar je alle bieren die je net bent langs gegaan ook daadwerkelijk kan proeven. Na de rondleiding van anderhalf uur gevolgd door de proeverij kan uiteraard een bezoekje aan de winkel niet ontbreken. In deze winkel zijn de bieren van La Chouffe tegen gunstige prijzen te krijgen. Ook hebben ze andere leuke merchandise hier beschikbaar.

3 leuke uitstapjes in de Belgische Ardenne
© Commons.wikimedia.org

Grotten van Remouchamps

Net binnen het plaatsje Remouchamps is het mogelijk om de grotten te bewonderen. De Ardennen hebben vele verschillende grotten opgesteld voor publiek. De stalagmieten en stalactieten zijn in overvloed aanwezig. Wat het bezoek aan de grotten van Remouchamps bijzonder maakt is dat je hier een gedeelte met een bootje af kan leggen. Naast de 1200 meter die je te voet kunt afleggen geeft dit een leuke afwisseling waardoor je jezelf echt waant in het midden van de aarde. Zodra je in het midden van de grot bent maak je kennis met de zogenaamde ‘Kathedraal’. Deze naam heeft het gekregen door het indrukwekkende schouwspel.