Kijk jij wel eens in de spiegel en vind je dat je schouders nét wat te breed lijken in de outfit die je draagt? Er is natuurlijk helemaal niets mis met het hebben van bredere schouders, het is zelfs zo dat de meeste modellen brede schouders hebben. Maar soms wil je gewoon liever een keer de focus leggen op een ander deel van je outfit. In deze tekst lees je een paar tips over hoe je jouw schouders smaller laat lijken.

Outfit tip zo lijken mijn brede schouders smaller
© Pixabay.com

Nadruk op je onderlichaam
Om de aandacht van je schouders naar een ander deel van je lichaam te verplaatsen, kun je extra nadruk leggen op je onderlichaam. Dit doe je bijvoorbeeld door een wijd uitlopende jurk te dragen, aangezien deze aan de onderkant breder is. Ook kun je dit doen door een wijde rok of broek te dragen, eigenlijk alles waardoor je onderlichaam er net zo breed (of breder) uitziet als je bovenlichaam.

Geen nadruk op je schouders
Wanneer je je schouders er niet breder uit wil laten zien dan ze zijn, moet je zorgen dat je er niet de nadruk op legt. Draag bijvoorbeeld geen kledingstukken met schoudervulling of met een puntige schoudervorm. Ook schouderloze topjes leggen extra nadruk op de schouders. Kortere jassen zoals bomberjacks, die veel stof hebben rondom de schouders, leggen meer nadruk op het bovenlijf en hierdoor ook op de schouders. Kleurgebruik in je outfit heeft ook veel effect op waar de focus ligt. Om je schouders smaller te laten lijken, kun je het beste felle kleuren bij je bovenlichaam vermijden.

Kledingstukken die goed werken met brede schouders
Truien en shirts met een V-hals zijn perfect om brede schouders wat smaller te doen lijken. De aandacht gaat dan naar de vorm van de hals in plaats van de schouders zelf. Ook truien en shirts die langer vallen zijn perfect, aangezien de breedte van de schouders dan minder opvalt ten opzichte van de lengte van het bovenlijf. Qua accessoires zijn lange kettingen en sjaals aan te raden, omdat deze de aandacht wegnemen van de schouders.

Outfit tip zo lijken mijn brede schouders smalle
© Pixabay.com

Kledingstukken om te vermijden met brede schouders
Er zijn bepaalde kledingstukken die je beter kunt vermijden als je je schouders smaller wilt laten lijken. Onthoud wel dat dit niet betekent dat je deze kledingstukken niet aan kunt of dat ze lelijk staan: het gaat hier puur om het vermijden van de focus op de schouders. Bij koltruien wordt de aandacht naar de hals, nek en schouders getrokken. Deze kun je dus beter vermijden. Hetzelfde geld voor brede kragen. Ook spaghetti bandjes zijn af te raden, omdat de bandjes erg dun zijn en de schouders vergeleken hiermee breder lijken. Tenslotte zijn ook skinny broeken niet de beste optie voor een optisch smaller bovenlijf, aangezien het onderlijf dan nog smaller lijkt.

Al met al zijn er dus veel simpele manieren om je brede schouders smaller te laten lijken doormiddel van je outfit. Maar vergeet nooit dat ieder lichaam precies goed is zoals hij is!