Te veel kleding? Ruimte over? Toe aan iets nieuws? Velen zullen minstens één van deze vragen met ‘ja’ beantwoorden. In dat geval hebben wij goed nieuws: dit is het perfecte artikel voor jou! We zullen het er vast allemaal over eens zijn dat een kleerkast niet kan ontbreken in een slaapkamer. Het klinkt misschien wat standaard, want een kleerkast hoort er toch gewoon bij? Toch kan het aanschaffen van een kleerkast onwijs leuk zijn, vooral als je nadenkt over het multifunctionele karakter ervan. Wil je hier meer over weten? Lees dan vooral verder.

© Pixabay.com

Een vaste plek voor kleding

De belangrijkste en meest praktische reden voor het aanschaffen van een kleerkast is natuurlijk het opbergen van kleding. Veel kleding, weinig kleding, veel jurken of ook ruimte nodig voor schoenen? Alles is mogelijk bij het aanschaffen van een kledingkast. Zo zijn er wat kleinere kledingkasten met één of twee deuren, maar ook reusachtige kasten met wel zes deuren. De ene persoon heeft behoefte aan veel planken, de ander heeft juist meer ruimte nodig om kleding op te hangen. Aan deze verschillende behoeften is gedacht in de fabricatie van verschillende kleerkasten: planken, lades en roedes kunnen op allerlei manieren worden gemonteerd. Voor ieder wat wils dus! Het geven van een vaste plek aan kleding zorgt voor minder rommel en zorgt direct voor een nettere uitstraling.

© Pixabay.com

Fijn voor het oog

Om nog in te haken op de nettere uitstraling, kan een kleerkast natuurlijk ook warmte en charme uitstralen. Een kledingkast hoeft dus niet enkel praktisch te zijn, maar kan ook dienen als eye-catcher van de ruimte! Heb je al een kast, maar vind je hem eigenlijk maar saai? Kleed hem aan met accessoires die je leuk vindt om het toch wat meer eigen te maken. Smaken verschillen natuurlijk, maar gelukkig ontbreekt het op de markt niet aan variatie in het uiterlijk van kleerkasten. Houd jij bijvoorbeeld van een moderne matzwarte kast? Of ga je toch liever voor de industriële houten look? Kleerkasten genoeg!

Self-care

Tot slot kan een kleerkast zelfs bijdragen aan self-care. Een kleerkast met spiegel kan dienen als plekje waar je ‘s ochtends je make-up of haar doet, of waar je even naar je spierballen kijkt (ja mannen, we hebben jullie echt wel door). Je kan even een outfit-check doen voordat je naar buiten gaat, om je te verzekeren dat er écht niks tussen je tanden zit. Een kleerkast kan je rust geven, omdat je kleding een plek heeft. Dit kan meer ruimte creëren in de kamer, maar ook in je hoofd. Schroom niet om te zoeken naar een kast die je écht mooi vindt. Want zoals je leest: een bij jou passende kleerkast kan heel wat teweeg brengen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk eens bij Emob Meubels!