Wie de kwaliteit van zijn gezinsleven op peil wilt houden, zal ervoor moeten zorgen dat, naast de dagdagelijkse beslommeringen, er ook genoeg momenten van ontspanning zijn. Onder het motto ‘De boog kan niet altijd gespannen staan’, zijn deze momenten van onschatbare waarde. Quality-time met de hele familie is een kwestie van creatief denken en plannen. Met dat laatste kunnen wij jou niet helpen, wél met een aantal leuke creatieve tips.

Leuke ontspanningsmogelijkheden voor de hele familie
© Pixabay.com

Samen het bos in
Bossen en natuurlandschappen zijn nog steeds de beste gewoonte om te onthaasten en al je stress los te laten. Trek er een keertje op uit met de familie en bezoek één van de prachtige bossen die dit land rijk is. Gewapend met een tas, vind je daar mooie afgevallen bladeren, eikels, beukennootjes enz. Deze kunnen jullie verzamelen om er daarna bijvoorbeeld een mooie tafelversiering mee te maken.

Vogels spotten
Je hoeft echt geen ornitholoog te zijn om vogels te herkennen want, er bestaan leuke apps die je helpen om geluiden van vogeltjes te onderscheiden. Trek met de hele familie de wijde natuur in en neem alvast je mobieltje mee waarop je de app hebt gedownload. Het vrolijke gekwetter van de merels en het ge-suskewiet van de vinken zal je even alle zorgen doen vergeten en jullie zullen er ook heel wat van leren.

Familie dreamboard
Waar dromen jullie van als familie, verhuizen? Een nieuwe auto? Minder werken en meer genieten? Een nieuw bankstel of een fijne vakantie met de hele familie? Visualiseer al jullie dromen en ga op zoek in de wekelijkse reclamebladen naar plaatjes of foto’s en ga samen knippen en plakken. Kleef ze allemaal op één groot blad en hang het op in de keuken. Hoe meer jullie er naar kijken, hoe dichter de realisatie komt.

Leuke ontspanningsmogelijkheden voor de hele famili
© Pixabay.com

Iedereen beroemd
Met een smartphone is het makkelijk filmpjes maken én delen op social media. Waarom niet eens een leuke film maken met de hele familie? Kies samen een locatie, een scenario en neem een duik in de verkleedkoffer. Of, waarom niet improviseren en er een knotsgek filmpje van maken waarmee je familie en vrienden kunt verrassen?

Bakkerij aan huis
Deeg voor cupcakes maken doe je samen in een handomdraai. Het bakken duurt nog geen half uurtje en intussen kunnen jullie de versiering alvast maken. Wil je ze heel speciaal maken? Maak dan mooie marsepeinen bloempjes of andere versiersels, die je bovenop de lekkere botercrème legt. Marsepein kun je kleuren met eetbare natuurlijke kleurstof en zo maken jullie met de hele familie een lekker vieruurtje.

Schatten van de zee
Een lange strandwandeling is één van de meest ontspannende momenten voor de hele familie. Wanneer je de wandeling combineert met het zoeken naar speciale schelpen, decoratieve stukken wrakhout en stenen, kunnen jullie later met gans de familie een mooie mobile maken of een pronkstuk voor op het dressoir.

Dingen samen doen met de familie is zorgen voor mooie herinneringen voor later. Het zullen momenten zijn die voor altijd speciaal zijn omdat iedereen van het gezin erbij betrokken wordt.