Het middeleeuwse Brugge is een van de meest bezochte steden in België en als je weet wat hier te doen is, is dat niet gek. De stad staat vol met de mooiste historische en culturele bezienswaardigheden. Daarnaast stromen en door de binnenstad veel kleine kanalen, ook wel reien genoemd. Dit vele water geeft de stad haar bijnaam Venetië van het Noorden. Ook zorgen deze kanalen, in combinatie met de vele (boog)bruggetjes, voor een romantische uitstraling van de stad. Brugge is dan ook zeker een heerlijke stad om met je geliefde te bezoeken, maar ook met je familie of vrienden zul je je hier zeker niet bevelen. We zetten een aantal niet te missen bezienswaardigheden voor je op een rijtje.

De leukste bezienswaardigheden op citytrip in Brugge
© Pixabay.com

Het Belfort

Wie in het centrum van Brugge komt kan deze bezienswaardigheid niet missen. Het Belfort is gelegen op de Grote Markt en de markante toren is vanuit de verre omgeving te zien. Als je geen hoogtevrees hebt moet je zeker de beklimming naar boven maken. Via 366 treden klim je naar het uitkijkpunt op 83 meter hoogte. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

Vaar rond over de reien

In een stad met zoveel water mag een rondvaart tijdens een city trip natuurlijk niet ontbreken. Je kunt in de stad op verschillende plekken aan boord van een rondvaartboot stappen. Laat je rondvaren en geniet van de mooiste plekken van de stad.

Verlies je in de wereld van de chocolade

Belgische chocolade is een wereldberoemd begrip en ook in Brugge kun je je hart ophalen als je chocoladeliefhebber bent. Er zitten hier meer dan vijftig chocolatiers én een chocolademuseum. Bij Choco Story Brugge kun je je volledig onderdompelen in de wereld van de chocolade. Je krijgt antwoord op al je chocolade-vragen en mag natuurlijk even proeven.

Ontdek het Brugge uit de Gouden Eeuw

Verwacht geen stoffig en saai museum als je een bezoek brengt aan het Historium in het centrum van Brugge. Dit museum neemt je op een interactieve manier mee naar de Gouden Eeuw. Het laat je ervaren hoe het leven in Brugge in die tijd was en dat zal zeker een behoorlijke indruk op je achterlaten.

De leukste bezienswaardigheden op citytrip in Brugg
© Pixabay.com

Basiliek van het Heilig Bloed

Deze schitterende basiliek is het niet alleen waard om vanaf de buitenkant te bewonderen, de binnenkant van deze kerk is nog vele malen indrukwekkender. Het interieur is schitterend gedecoreerd. De grootste publiekstrekker is een flesje dat een druppel bloed van Jezus zou bevatten. De processie die hier elk jaar met Hemelvaart gehouden wordt trekt altijd ontzettend veel mensen.

Het meest fotogenieke plekje van Brugge

Elke avond is de Rozenhoedkaai een geliefde plek onder fotografen. Niet gek, als je naar het schitterende uitzicht kijkt. Vanaf kijk je onder andere uit op het Belfort. Het uitzicht vanaf hier is al eeuwenlang hetzelfde. Dit is een plek die je met eigen ogen gezien moet hebben.

Ontdek je eigen favorieten

In Brugge is nog veel meer te beleven. Het historisch centrum lijkt wel een openlucht museum, je kunt heerlijk door alle straatjes dwalen en geniet van het lekkerste eten en de beste Belgische biertjes op de gezellige terrasjes. Daarnaast vind je hier de interessante musea en romantische bruggen. Bierliefhebbers mogen een bezoek aan de bierbrouwerij ook zeker niet overslaan. Tijdens een citytrip naar Brugge hoef je je nooit te vervelen. Wat wordt jouw favoriete plek?