Probeer deze trucs van experts om de maaltijden wat soepeler te laten verlopen met uw kieskeurige eters. We kunnen niet beloven dat je tweejarige nooit meer zijn worteltjes op de grond zal gooien, maar deze ideeën zullen je helpen om positieve stappen in de goede richting te zetten.
Biedt keuzes
Niemand vindt het leuk om gedwongen te worden om iets te doen, vooral onstuimige peuters of oudere kinderen die hun onafhankelijkheid willen vestigen. Dit principe geldt ook aan de keukentafel. Hoewel de keuze tussen appelschijfjes en selderij met pindakaas misschien niet veel lijkt, geeft het kinderen de autonomie waar ze naar hunkeren, terwijl je toch de controle houdt over de voeding. Je kleintje is misschien meer opgewonden om een nieuw voedsel of een gezond gerecht te proberen als ze het gevoel hebben dat het hun idee was. De kleine fijnproever in uw keuken kan ook erg genieten van het plannen van maaltijden. Door ze erbij te betrekken, kunnen ze hun zegje doen, zodat ze het gevoel hebben gehoord te worden.
Laat ze hun eigen bord maken
Je kinderen de controle over hun eigen bord laten nemen, is een andere manier om ze hun onafhankelijkheid te laten uitoefenen en ze geïnteresseerd te krijgen in het uitproberen van nieuw voedsel. Het kan een paar pogingen kosten, maar de meeste kinderen zullen meer bereid zijn om gezond voedsel op hun bord te eten, als ze de vrijheid hebben om te kiezen. Maaltijden moeten over het algemeen eiwitten, een complex koolhydraat, groenten, fruit en melk of een ander calciumrijk voedsel bevatten. Door je kind opties te geven binnen die categorieën, kunnen ze keuzemogelijkheden krijgen terwijl ze toch de voedingscomponenten krijgen die ze nodig hebben.
Snack slimmer
Snacks zijn een feit voor zowel kleintjes als volwassenen, maar het is belangrijk om deze snacks op een rijtje te houden. Denk eraan om de portiegroottes van snacks voor kinderen klein te houden. Bovendien wil je proberen te voorkomen dat je hun eetlust bederft door te dicht bij het avondeten snacks aan te bieden. Als het bijna etenstijd is, kun je ook overwegen om ze te laten proeven van de groenten of andere ingrediënten waarmee je kookt. Het is gemakkelijk om een zakje kaas crackers aan een opgewonden kind te overhandigen, maar het is niet de beste strategie om gezonde eetgewoonten te ontwikkelen. Snacks moeten rijk zijn aan eiwitten en vezels, omdat ze je kind langer vol houden, zegt Montemayor. Door je kind gezonde snackkeuzes te geven, blijft de tussendoortijd interessant, terwijl je hen tegelijkertijd blootstelt aan nieuw voedsel dat je ook kunt integreren in het avondeten en de lunch. Men raadt de volgende snacks voor de kleintjes aan:
- Volkoren crackers met kaas
- Appelschijfjes met pindakaas
- Noten
- Wortel- of selderijstengels met humus
- Hardgekookte eieren
- Druiven
- Licht gezouten / ongezouten popcorn
Introduceer nieuwe voedingsmiddelen
Kinderen staan van nature wantrouwend tegenover nieuwe dingen, en daar hoort ook veel gezond voedsel bij. Dus wat is de oplossing? Combineer nieuwe voedingsmiddelen met gezonde opties die uw kind al lekker vindt. Kinderen leren tijdens de eerste vijf levensjaren wat, wanneer en hoeveel ze moeten eten op basis van hun families en culturele gebruiken en gewoontes.