Te midden van de nieuwe pandemie van het coronavirus voeren veel bedrijven vrijwillig of verplicht thuiswerkbeleid in. Dat betekent dat velen van ons met een bijzondere uitdaging te maken hebben: voor het eerst fulltime thuiswerken. Deze tips zullen u helpen ervoor te zorgen dat u succesvol bent, zowel bij het afronden van uw werk als bij het in stand houden van uw mentale welzijn:

3 motivatietips om thuis te werken
© Pixabay.com

Kleed je aan
Het lijkt misschien een simpele tip, maar het is een cruciale. Je hoeft je niet zo formeel te kleden als voor je werk, maar de simpele handeling van het omkleden is een signaal dat het tijd is om wakker te worden en dingen gedaan te krijgen. Onderschat niet de kracht van het aantrekken van kleding die geschikt is voor openbare vertoningen. Je voelt je menselijk en zelfverzekerd en helpt de grens te trekken tussen op het werk en thuis zijn. Je mens voelen’ lijkt misschien vreemd om actief aan te moeten denken, maar het is vooral belangrijk in een tijd als deze, wanneer je door het ineenstorten van je dagelijkse routines het gevoel krijgt afgesneden te worden van je ‘normale’ leven en het ‘echte’ wereld. Trouwens, alleen omdat je vanuit huis werkt, wil nog niet zeggen dat niemand van je werk je zal zien. Het is 2020 en we staan ​​op het punt veel videovergaderingen te houden.

Wijs een werkruimte of thuiskantoor aan
Een van de grote uitdagingen als het gaat om op afstand werken, is het gescheiden houden van werk en privé. Voor sommige mensen wordt het erg wazig. Als je nooit volledig de verbinding met je werk verliest, zal je werkproductiviteit eronder lijden en kan je privéleven ook een klap krijgen. Als je gewend bent om elke dag een kantoor binnen te gaan, is de scheiding tussen werk en thuis fysiek, en je wilt dat zoveel mogelijk proberen na te bootsen met een aangewezen fysieke werkruimte thuis. Je zou kunnen spotten met het idee van een aparte kamer voor een thuiskantoor als je in een klein appartement woont. Probeer je werkruimte comfortabel te maken met een stoel waar je acht uur per dag in kunt zitten en een paar decoraties. Zoek indien mogelijk een plek met goed natuurlijk licht. Zelfs als je gewoonlijk niet veel tijd buitenshuis doorbrengt, kan de tijd die je buitenshuis doorbrengt tijdens uw woon-werkverkeer snel op je gaan wegen, en het zal alleen sneller gebeuren als er geen natuurlijk licht binnenkomt.

3 motivatietips om thuis te werke
© Pixabay.com

Houd duidelijk gedefinieerde werktijden aan
Net zoals je je fysieke werkruimte aanwijst en scheidt, moet je duidelijk zijn wanneer je aan het werk bent en wanneer je dat niet doet. Je krijgt uw beste werk gedaan en bent het meest klaar om terug naar kantoor te gaan als je je aan je normale uren houdt. En als je een samenwerkingsfunctie hebt, maakt het volgen van hetzelfde schema als je collega’s alles veel gemakkelijker. Het grootste verschil tussen thuiswerken en werken op kantoor is dat je de leiding hebt over je omgeving en jezelf als een werknemer moet behandelen. Dit betekent dat je jezelf verantwoordelijk moet houden, maar ook moet erkennen wanneer genoeg genoeg is, net zoals een goede manager dat zou kunnen.