Maar al te vaak laten we ons gevoel van eigenwaarde verwikkeld raken in hoe we het doen in ons financiële leven. We doorlopen fasen waarin we heel hard proberen om meer te sparen, en ons dan verslagen voelen als we geen resultaten zien. We vertrouwen op zelfbeheersing en wilskracht om de verleiding om geld uit te geven te vermijden, in plaats van systemen te creëren die het gemakkelijk (en durven we zeggen, leuk?) te maken om elke maand meer geld te besparen. Waar u zich ook bevindt in uw financiële leven, door manieren te vinden om elke maand systematisch geld te besparen, kunt u uw financiële doelen sneller en met veel minder stress bereiken. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen.

5 tips om maandelijks wat extra geld opzij te zetten
© Pixabay.com

Beheers uw manier van denken om sparen minder moeilijk te maken
Meer geld besparen hoeft niet te gaan over het onthouden van de dingen waar u van houdt, zich schuldig te voelen over elke aankoop die u doet of harder te proberen. Voordat u links en rechts op uw uitgaven gaat bezuinigen, begint u met deze vier mentaliteitsverschuivingen om uzelf in te stellen voor succesvol sparen.

Vertrouw niet meer op wilskracht
Erken dat sparen niet over wilskracht gaat. Mogelijk hebt u in het verleden geprobeerd en gefaald om geld te besparen. Als harder proberen toen niet werkte, zal het nu waarschijnlijk niet werken. Als u echt geld wilt besparen, is het opzetten van systemen die het u gemakkelijk maken om te besparen een grote stap in de goede richting.

Wees realistisch
Wanneer u gaat zitten en van plan bent elke maand te besparen (of hoeveel geld u moet besparen), zorg er dan voor dat uw plan in de realiteit is geworteld. Als u bijvoorbeeld de meeste avonden uit eten gaat omdat u een hekel hebt aan koken, ga dan niet voor ‘cold turkey’ om geld te besparen. Waarschijnlijk houdt u zich er niet aan. Als u in de loop van de tijd uw gewoonten geleidelijk verandert, wordt de kans groter dat u eraan vasthoudt.

5 tips om maandelijks wat extra geld opzij te zette
© Pixabay.com

Betaal uzelf eerst
Neemt u het geld dat u van plan bent te sparen op in uw maandbudget, of wacht u tot al uw uitgaven zijn betaald en verplaatst u vervolgens wat er nog over is (als er iets is) naar spaargeld? Als u het laatste doet, laat u uw spaargeld aan het toeval over. Als u een regelmatig salaris ontvangt en weet dat er genoeg geld binnenkomt om elke maand te sparen, geef dan prioriteit aan sparen. Betaal vervolgens uw uitgaven met wat er over is, en pas het zo nodig aan om het te laten werken.

Automatiseer al uw besparingen
Het automatiseren van al uw financiën is een geweldige stap die u kunt nemen om gemakkelijk geld te besparen. U kunt uw werkgever uw geld naar twee rekeningen laten sluizen in plaats van naar één, uw bank automatisch elke maand een klein bedrag naar uw spaarrekening laten overboeken, of een doel specifiek instellen voor sparen met uw eigen spaarrekening.