Als je thuis komt van een lange dag hard werken heb je niet altijd zin om nog lange tijd in de keuken te staan. Toch zit je niet te wachten op een kant en klare maaltijd, aangezien deze minder gezond zijn. Er zijn een hoop gerechten die snel en makkelijk op tafel te zetten zijn terwijl ze nog wel gezond en lekker zijn. Wij nemen twee recepten met je door die binnen twintig minuten op tafel kunnen staan.

Deze lekkere gerechten zijn snel klaar
© Pixabay.com

Kipschnitzel met puntpaprika in een wrap

Een wrap maakt het mogelijk om een gerecht super snel op tafel te krijgen. Een lekkere vulling voor deze wrap is kipschnitzel met puntpaprika en wat andere groente. Voor het maken van twee wraps heb je nodig:

  • 2 Wraps
  • 1 Kipschnitzel
  • 1 Puntpaprika of normale parpika
  • Halve avocado
  • 50 Gram sla
  • 50 ml Griekse yoghurt of andere volle yoghurt
  • Een beetje honing
  • Zout en peper

Bereiding

Terwijl je de kipschitzel in een pan krokant aan het bakken bent begin je met het bereiden van de groente. Snij de paprika in reepjes en de avocado in blokjes, mocht je geen voorbereide sla hebben snijd deze dan van de krop af. Vervolgens doe je de yoghurt in de bak en doe hier de honing en een snufje peper en zout bij. De wraps bak je af zoals op het pakje staat beschreven. Als de wraps klaar zijn leg je de groente in een baan door het midden. Hierover schenk je de yoghurt honing saus. Als laatste haal je de kipschnitzel uit de pan en snijd je deze in repen. Doe dit over de groente en rol de wrap dicht. Super snel een gezonde en lekkere maaltijd op tafel.

Deze lekkere gerechten zijn snel klaa
© Pixabay.com

Tonijnpasta

Een combinatie van tonijn en pasta komt niet vaak voor. Wie het geprobeerd heeft is gelijk over gehaald. Lekker smeuïg in combinatie met kaas, staat deze maaltijd zo binnen twintig minuten op tafel. Daarnaast is deze maaltijd ook nog eens erg goedkoop. Wat heb je allemaal nodig voor twee porties?

  • 250 gram pasta
  • 1 grote ui
  • 250 gram champignons
  • 2 blikjes tonijn
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding

Zet een grote pan met water op en kook de pasta zoals op het pakje staat beschreven. In de tussentijd snijdt je de uien en champignons in redelijke blokjes. Als je klaar bent met snijden verwarm je een hapjespan en bak je de groene hier in. Als de uien een beetje glazig beginnen te worden voeg je de tonijn toe. Laat het geheel twee a drie minuten verwarmen. Zodra de pasta klaar is giet je deze af en voeg je de helft toe aan het tonijn mengsel. Voeg nu op de beurt een beetje kaas en wat pasta toe terwijl het geheel nog op het vuur staat. Als alle kaas is gesmolten is de tonijnpasta klaar om gegeten te worden.