Als je gezegend bent met mooie volle heupen, dan wil je graag kleding dragen waarin je curves optimaal uitkomen. Een geslaagde outfit accentueert je sterke punten en camoufleert je minder sterke punten. In dit blog vind je 6 tips om je vrouwelijke rondingen zo goed mogelijk te naar voren komen.

Outfit tip zo lijken je heupen veel smaller
© Pixabay.com

1. Benut je bovenkleding
Uiteindelijk willen we vaak graag dat ons figuur er gelijkmatig geproportioneerd uitziet in de kleding die we dragen. Als je brede heupen hebt, kun je kledingstukken voor je bovenlichaam gebruiken om accenten te plaatsen. Denk hierbij aan drukke printjes, asymmetrische vormen, volants, glitters enzovoort. Met sierraden als oorbellen of (grove) kettingen en een mooi verzorgde make-up look kun je de aandacht vestigen op je decolleté en gezicht.

2. Kies de juiste stofjes en kleuren
Als je je brede heupen iets smaller wil laten ogen, dan kun je het beste alleen op je bovenlichaam felle kleuren en printjes dragen en op je onderlichaam juist voor donkere kleuren kiezen. We weten allemaal dat zwart afkleedt, maar andere donkere kleuren geven een soortgelijk effect. Draag je boven een donkergekleurde broek of rok juist een felle of lichte top, dan kan dit je lichaamsvorm meer in proportie laten lijken. Ook een blazer of top met schoudervulling kan wonderen doen als je een peerfiguur hebt. Wil je graag iets langer lijken? Ga dan voor een broek met een verticale streep, dit heeft een verlengend effect.

3. Benut de beste breeklijn
Het punt waarop kledingstukken elkaar raken, bijvoorbeeld je broek en je blouse. Een breeklijn benadrukt dat punt van je lichaam, dus is het belangrijk dat dit een gedeelte is waar je nadruk op wilt leggen. Als je je heupen wat smaller wil laten uitkomen, dan kun je het beste een top dragen die net boven of juist onder het breedste stuk van je heupen eindigt.

Outfit tip zo lijken je heupen veel smalle
© Pixabay.com

4. Let op de vorm
Een flatterende vorm is van essentieel belang bij het stylen van een mooie outfit. De breeklijn op een goede plek plaatsen kan bijvoorbeeld al een groot verschil maken. Door een wijde of rechte broek aan te trekken, bijvoorbeeld een bootcut of flared model, komen jouw brede heupen het beste uit. Met een mooie high waist broek en een crop top kun je jouw vrouwelijke rondingen juist extra benadrukken. Op zoek naar een mooie rok of jurk? Met brede heupen staat een A-lijn model of een kokerrok vaak heel mooi.

5. Draag hakken
Vervang je platte schoenen met een paar mooie hakken, hierdoor lijk je optisch langer dan dat je bent. Dit is vooral een handige tip voor vrouwen met een peerfiguur, die dus naast brede heupen ook stevige bovenbenen hebben. Let er wel op dat de hoogte van de hak past bij je figuur. Als je hakken te hoog zijn, kan je lichaam soms uit proportie lijken, waardoor daar de aandacht op wordt gelegd. Ga je met blote benen over straat? Kies dan voor nude hakken. Draag je een zwarte panty, dan kun je het beste een paar zwarte hakken uit de kast halen. Het dragen van dezelfde kleur hakken als de kleur van je benen heeft een extra verlengend effect.