Van een bescheiden, nét zichtbaar lachje om de lippen, tot een big smile van oor tot oor: de glimlach is een tijdloze bron van aantrekkingskracht en een opening naar connectie. Het is niet voor niets nog steeds één van de meeste genoemde fysieke eigenschappen op de vraag: wat vind je aantrekkelijk aan ‘de ander’? Ook kan iets simpels als een kleine glimlach iemands dag zomaar veranderen: een vriendelijk gebaar dat precies op het juiste moment van de ene naar de andere mens wordt gemaakt. Een tot dan toe sombere dag, heeft ineens een vrolijk lichtpuntje.
Tegelijkertijd kan jouw lach ook voor verlegenheid zorgen. Je neus krult als je lacht, je vindt je gebit niet zo mooi of je voelt je kwetsbaar bij de uiting van een blij gevoel. De hoogste tijd om eens stil te staan bij de beste tips voor een stralende glimlach!

4 tips voor een stralende glimlach
© Pixabay.com

Verzorging van je lippen

Het hebben van droge lippen is natuurlijk funest voor een fijne glimlach: bij elke beweging van je lippen voel je de barstjes alweer open springen! Drink dus voldoende water voor hydratatie en souplesse, en heb je toch wat last: smeer met een fijne en liefst natuurlijke balsem. Cosmetica op basis van producten uit de natuur werken het beste samen met jouw lichaam en zijn een aanvulling op, geen vervanging van de mooie persoon die je al bent.

Kou

Onderschat de invloed van kou op je lippen en huid niet! Bij kou zit er minder vochtigheid in de lucht en kan droogte al gauw voor een wat pipse huid en gebarsten lippen zorgen, niet het beste recept voor een mooie glimlach. Ook de verwarming die een graadje hoger staat kan zorgen voor droge lucht. Heb je dus in de winter bijvoorbeeld meer last van droge lippen, neem de invloed van je verwarming en je huid/lippenverzorging voor je naar buiten gaat eens onder de loep. Wat vaker je huis doorluchten en een beschermende balsem op je lippen kunnen al wonderen doen!

4 tips voor een stralende glimlac
© Pixabay.com

Een kleurtje erop

Wil je nog een stapje verder gaan op je zoektocht naar jouw mooiste glimlach? Experimenteer dan eens met een kleurtje! Knalrood, zachtroze, donkerpaars: een mooie lippenstift of lippgloss kan de perfecte toevoeging zijn aan jouw voorkomen. Doe dit natuurlijk alleen als je het leuk vindt en je er comfortabel bij voelt! Het leuke hieraan is dat je elke dag weer iets anders kunt proberen. Ook kun je de keuze van de kleur af laten hangen van je mood of het seizoen.

Met stip op 1: Zelfvertrouwen

De beste tip voor een stralende glimlach is toch wel het bouwen aan je zelfvertrouwen. Als je comfortabel bent met jezelf en wie jij bent als persoon, hoef je eigenlijk niet zoveel meer te doen aan die Mona Lisa smile. Die ontstaat vanzelf als jij lekker in je vel zit en hoe het er dan verder uitziet: dat zal jou een zorg zijn!