Wie wil er nu niet in de spiegel kijken en tevreden zijn over haar oogopslag? Er wordt wel gezegd dat de ogen de vensters van de ziel zijn en vaak worden ze benoemd als een van de mooiste delen van het lichaam. En de positieve kanten wil je natuurlijk benadrukken. Met een mooie oogopslag heb je meer zelfvertrouwen en straal je kracht uit. Daarnaast zie je er gezond en fit uit als je ogen mooi uitkomen. In dit artikel lees je wat jij kunt doen om een schitterende oogopslag te krijgen.

7 tips voor een prachtige oogopslag
© Pixabay.com

Mascara
Met mascara benadruk je de lengte en dikte van je wimpers. Je zorgt voor extra volume en dit komt je oogopslag ten goede. Mascara zorgt voor een extra vrouwelijke uitstraling. Zwarte mascara wordt het meest gebruikt, maar bij een hele licht teint kan bruine mascara beter passen.

Oogschaduw
Naast mascara kan ook oogschaduw veel doen voor je oogopslag. Vaak wordt dit hoofdzakelijk gebruikt om wat kleur aan te brengen op de oogleden, maar juist het creëren van een kunstmatige schaduw kan het verschil maken voor je oogopslag. Als je op je oogleden een lichtere kleur aanbrengt en net daarboven een wat donkerdere kleur, creëer je dit effect.

Eye-Liner
De volgende stap is het aanbrengen van eye-Liner. Dit doe je net boven je wimpers op je ooglid, hierdoor kijken je wimpers nog voller. Je kunt de eye-liner ook in je waterlijn aanbrengen (het randje boven je onderste ooglid) hierdoor krijg je een krachtige uitstraling. Let er wel op dat dit er voor kan zorgen dat je ogen wat kleiner lijken.

Kunstwimpers of extensions
Als je een heftiger effect wil dan je met mascara, oogschaduw en eye-liner kunt bereiken kun je kiezen voor kunst wimpers die je zelf op plakt of wimperextensions die door een professional worden aangebracht.

7 tips voor een prachtige oogopsla
© Pixabay.com

Verzorging
Het is van essentieel belang om de huid rondom je ogen goed te verzorgen. Maak altijd je gezicht schoon voordat je gaat slapen. Hiervoor kun je een reinigingsmelk, tonic, of facewash gebruiken. Je oogmake-up kun je verwijderen met milde make-up verwijderaar. Vervolgens smeer je je gezicht in met een goede creme. Je kumt daarbij kiezen voor een speciale creme voor rondom je ogen.

Bescherming
Om je ogen gezond te houden is het belangrijk om ze te beschermen tegen de zon. Gebruik een goede zonnebrandcrème met voldoende SPF en draag een zonnebril als de zon fel schijnt in de zomer. Vooral de huid onder je ogen is gevoelig en moet goed beschermd worden.

Plastische chirurgie
Mochten alle make-up en verzorging niet voldoende zijn om je oogopslag prachtig te maken, dan kun je kiezen voor plastische chirurgie aan je ogen. Een ooglidcorrectie kan een heel groot verschil maken als je last hebt van hangende oogleden. Uiteraard is dit een ingrijpende beslissing en moet hier goed over nagedacht worden. Het is belangrijk om je goed voor te laten lichten door een arts waar je vertrouwen in hebt.

Met deze tips kan ook jij je zelfverzekerd voelen en genieten van een prachtige en stralende oogopslag.