Als meubels een persoonlijkheid hadden, dan waren de fonteinmeubels toch wel met stip de allerschattigste onder de meubels. Fonteinmeubels zijn van die kleine wasbakjes, kastjes, rekjes en dergelijke, die je in de ruimte van het gastentoilet integreert. Ook al zijn zij de kleine aanvullingen in je huis, er is ook in deze categorie een ruime keuze. En net omdat ze in het gastentoilet aangewend worden, is het belangrijk dat je ook hier een goede overweging maakt. Het is namelijk een deel van het visitekaartje van jouw huis, jouw stijl en dus ook jouw persoonlijkheid.

De allerschattigste onder de meubels
© Pixabay.com

Klein maar handig

Hoe klein zo’n fonteinmeubel ook mag zijn, het is altijd een handig accessoire in de toiletruimte. Een wastafeltje is sowieso noodzakelijk, maar het is ook altijd interessant om wat opbergruimte te hebben. Een extra rol toiletpapier kan van pas komen, maar hoeft daarom niet in het zicht te staan. Een klein kastje, waar je een aantal spullen zoals toiletpapier, hygiënische verbanden of ander materiaal in kunt verbergen, is ideaal. Enerzijds heb je in geval van nood, altijd je gerief bij de hand. Maar langs de andere kant zijn die zaken dan wel netjes aan het zicht onttrokken en ziet je toiletruimte er niet uit als een berging. Met andere woorden: als de nood het hoogst is, is het fonteinmeubel nabij.

Klein en mooi

Als je op zoek bent naar een fonteinmeubel, dan kun je hierin volledig jouw smaak en stijl volgen. Is je huis modern, strak en minimalistisch ingericht, dan kun je dit ook doortrekken tot in de toiletruimte. Is je interieur klassiek of landelijk, dan heb je ook die optie in het gamma van de fonteinmeubels. Ronde vormen of recht en hoekig: bekijk het rustig en volg je voorkeur. Hou je van blakend wit of mag het een warme houtkleur hebben? Wil je iets groter of echt klein? Kies je voor een gesloten kastje, een open legplankje of simpelweg een handdoekrekje? De mogelijkheden zijn legio. Hou bij je keuze niet alleen rekening met je eigen smaak, maar ook met de grootte van de toiletruimte. Soms kan het zijn dat je wat aan beenruimte moet inboeten.

De allerschattigste onder de meubel
© Pixabay.com

Even puzzelen

Om je fonteinmeubel nog meer op je wensen af te stemmen, kun je bij heel wat modellen zelf nog je eigen meubel samenstellen. Zo is er bijvoorbeeld het Top fonteinmeubel van Bewonen. Dit is een van de kleinste modellen, die er aangeboden worden, enkel bestaande uit een wasbekken op een houten plank met een handdoekrekje eronder. Niet veel aan, zou je denken, maar daar heb je het dus al mis. Want binnen deze minimale samenstelling heb je maar liefst 10 keuzemogelijkheden. Je kunt namelijk kiezen tussen een wit keramisch wasbekken en een van zwarte hardsteen. De houten plank, waarop het bekken rust, bestaat in de kleuren glanzend en mat wit, mat zwart en 3 tinten Oak. Daarnaast kun je dan ook nog bepalen of je het handdoekrekje aan de linkerkant of aan de rechterkant wil hebben.

Ben je op zoek naar een praktische en mooie inrichting van de toiletruimte in je huis? Bekijk vandaag nog het assortiment van de allerschattigste onder de meubels.