Er zijn talloze soorten parfums en ze worden dan ook in grote hoeveelheden gebruikt. Voor veel mensen is parfum een onderdeel van hun dagelijkse leven. Tijdens hun dagelijkse routine spuiten ze dan ook altijd een lekker geurtje op zichzelf. Hierbij is het echter wel van cruciaal belang dat je natuurlijk een geurtje hebt dat goed bij je past. Veel mensen houden er wel van om parfum te gebruiken ze gebruiken ook verschillende soorten, maar ze vragen zich nog wel vaak af welke parfum het best bij ze past. Het kan best zo zijn dat je meerdere geurtjes lekker vindt, maar een echte favoriet niet hebt. Hieronder lees je meer over welke parfum het best bij je past.

Welk parfum past het beste bij jou
© Pixabay.com

Verschillende soorten parfums
Zoals gezegd zijn er veel verschillende soorten parfums. De ene geur is zoet en zacht, terwijl de andere geur behoorlijk sterk is en bijvoorbeeld zwaar is. Ook zij er verschillende geurtjes voor mannen en vrouwen, maar het kan tevens het geval zijn dat je meer houdt van unisex parfums. Indien je zelf houdt van unisex parfums dan kunnen zogenaamd houtachtige geurtjes best een aanrader zijn voor je. Als je houdt van zoete parfums kun je bijvoorbeeld gaan richting een geurtje zoals vanille. Een goed voorbeeld van een damesparfum dat relatief zoet ruikt is de Chopard Wish. Ook Chanel Chance en Hugo Boss Orange zijn voorbeelden van zoete parfums die echte aanraders zijn en vaak als erg lekkere geuren worden ervaren. Als je meer houdt van zakelijke en rustige geuren kun je beter gaan richting iets klassieks. Een goed voorbeeld hiervan is de Fresh Laundry Clean. Ook frisse parfums kunnen aanraders zijn als je houdt van niet te zoet.

Welk parfum past het beste bij jo
© Pixabay.com

Je eigen ideale parfum vinden
Natuurlijk kun je een erg goede indicatie krijgen en inspiratie opdoen van welke parfums je eventueel kunt proberen, maar als je echt zeker wilt weten welk geurtje absoluut je favoriet is, dan is het een aanrader toch even langs de winkel te gaan. Daar heb je in vrijwel alle gevallen de mogelijkheid parfums te testen en op die manier ook te ruiken. Zo kun je kijken welke geur je het lekkerst vindt ruiken. Ook is het een optie om om advies te vragen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je bepaalde specifieke wensen hebt aan je parfum. Wensen kunnen zijn dat de parfum zacht moet zijn, zwaar of zoet moet zijn, maar wensen kunnen ook zijn dat het flesje een bepaalde specifieke inhoud dient te bevatten. Om al je wensen in 1 parfum bij elkaar te krijgen en op deze manier de ideale parfum te vinden kun je het best om advies vragen in de winkel. Ook kun je op bepaalde sites vragen invullen over je favoriete parfum. Je krijgt dan vragen over wat voor jou het ideale geurtje zou zijn. Aan het einde van de vragenlijst wordt er een resultaat berekend en krijg je te zien wat jouw ideale parfum kan zijn. Deze kun je vervolgens gaan opzoeken en kopen. Uiteraard is het slim te testen.