Wat is jouw favoriete feestdag? Een die de planeet niets kost? Wat het seizoen ook is, er is altijd de mogelijkheid om een ​​beetje duurzaam te doneren. Hoewel vakanties (verjaardagen, Kerstmis enz.) een goed excuus zijn om te stoppen met eten, school en werk, zijn ze geen excuus om te breken met onze duurzame inspanningen.

Ecologische cadeautjes voor hem en haar
© Pixabay.com

Klimaatverandering gaat niet op vakantie
En de grootste dader tijdens de feestdagen is verrassend genoeg niet de uitstoot van reizen. Het is het geven van geschenken en het over-consumptieve thema van moderne feestdagen. De trieste realiteit is dat we niet eens veel van de dingen willen (laat staan ​​nodig hebben) die we uiteindelijk krijgen. Dan is er de associatie tussen de geldwaarde van het geschenk en de waargenomen waarde van de relatie … wat niet het geval zou moeten zijn. We denken, hoe cliché het ook klinkt, het is de gedachte die telt. Dus gingen we op zoek naar de beste milieuvriendelijke cadeaus voor hem en haar die echt zeggen “Ik geef om jou (en de toekomst van onze planeet)”.

1. Slippers
Wat het seizoen ook is, er is altijd de mogelijkheid om een ​​beetje duurzaam te doneren. Dus hier zijn de beste milieuvriendelijke cadeaus voor hem en haar die zeggen “Ik geef om jou (en onze planeet)” Nu de winter op het noordelijk halfrond begint en de feestdagen beginnen, zijn milieuvriendelijke pantoffels ieders beste vriend. We leven praktisch in de onze. Als je geliefde geen paar stijlvolle, comfortabele huisslippers heeft, is deze misschien een winnaar van een cadeau – geschikt voor hem, haar en de kinderen. Ze zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. We houden ook van deze slippers vanwege hun positieve impact en indrukwekkende materiaalgebruik van de volgende generatie.

2. Pyjama
Een ander wintergenot, dromerige pyjama’s kunnen een game-changer zijn. En wat spannend om te weten dat er tegenwoordig zoveel opties zijn voor fantastische ethische pyjama’s.
We houden van ervan, vanwege het assortiment betaalbare ethische pyjama’s voor mannen en vrouwen, gemaakt van volledig natuurlijke vezels. Het is een geweldige optie als je op zoek bent naar ethische pyjama’s gemaakt van fairtrade katoen. Voor de meer minimalistische optie biedt men essentiële T-shirts en tanks die kunnen worden verdubbeld. En als je geliefde fan is van het superzachte, is het de juiste keuze met de zijdezachte pyjama van bamboe rayon (gemaakt door middel van een gesloten proces).

Ecologische cadeautjes voor hem en haa
© Pixabay.com

3. Unieke ambachtelijke geschenken
Als u de kerstinkopen dit jaar veilig vanuit huis doet (zoals de meesten van ons doen), wilt u de impact van online winkelen zo veel mogelijk verminderen. En een zekere manier om dat te doen, is door een van de vele ethische online winkels te steunen. Of je nu op zoek bent naar iets dat beproefd en getest is, zoals een fairtrade-sjaal of iets unieks zoals deze houten puzzeldozen, je zult talloze gerecyclede, biologische en zelfs op bestelling gemaakte items vinden.

4. Duurzame sieraden
Wat zegt “I love you” beter dan een paar dauwdruppelvormige diamanten oorbellen? Een paar dauwdruppels die natuurlijk ook duurzaam en ethisch zijn gemaakt. Aan de hogere kant en voor een echt duurzame sprankeling. Men vermijdt volledig alle onethische praktijken van de sieradenindustrie door teruggewonnen en wetenschappelijk ontworpen materialen te gebruiken. Dit omvat teruggewonnen goud (14K), in het laboratorium gekweekte diamanten en duurzaam geoogste parels.