Als er één kledingstuk bestaat dat al sinds de uitvinding nooit uit de mode is geweest, is het wel de spijkerbroek oftewel je jeans. Hij is dan ook de ideale broek om allerlei andere mooie spullen mee te combineren. Hier een aantal tips voor een stoere, zakelijke of casual outfit mét jeans.

Outfit tip dit matcht mooi met jeans
© Pixabay.com

Het biker-jasje

Het korte, zwartlederen biker-jasje is ook zoiets dat nimmer uit het straatbeeld verdwijnt. Het staat stoer en vlot, en de tijden dat het met motorclubs werd geassocieerd zijn lang vervlogen. Het is zowel bij mannen als vrouwen een veel geziene outfit. Sommigen dragen zelfs nooit iets anders.

Casual friday: jeans & colbert

Die vermaledijde stropdas, wanneer worden mensen in het bedrijfsleven eens verlost van dit verstikkende accessoire? Gelukkig bestaat er casual friday, waarbij men zelf mag bepalen wat men aantrekt naar het werk. Hopelijk zet deze trend door. Wat wel leuk is aan het maatpak: het colbert. Dat past namelijk heel mooi bij jeans. Witte blouse eronder, sneakers of mooie schoenen: klaar.

Pumps & jeans

De combinatie pumps & jeans: stoer, sexy en nog netjes ook. Of het nu een wijde jeans betreft of juist skinny jeans, een outfit met colbertje en bijvoorbeeld knalrode pumps of espadrilles maakt altijd indruk, of je nu gaat winkelen met een vriendin of een zakenlunch hebt. De tijd van het mantelpakje ligt achter ons.

Het band-t-shirt

T-shirts van bekende bands zijn populair en combineren altijd mooi met jeans. Maar doe de fans een lol: draag geen t-shirt van een band waarvan je niet minstens één plaat kan opnoemen. En nog iets: koop het shirt bij de officiële fanshop of webshop van de band zelf – geen namaakexemplaar van de grote modeketens. Die hebben zelden betaald voor het gebruik van deze iconische logo’s.

Outfit tip dit matcht mooi met jean
© Pixabay.com

Een simpel hemdje en mooie haardoek

Een wat wijdere jeans die op de heupen rust met shorts eronder en Chuck Taylor all stars of skateschoenen, daarboven niets dan een simpel zomers hemdje en een mooie haardoek: ziehier de stoere rock-chick uit de jaren ’90. En die mag weer terugkomen! Erykah Badu is niet voor niets een stijlicoon.

Skinny jeans, moonboots en slobbertrui

In de winter is het juist weer mooi om een lekkere wollen sweater te dragen met een strakke spijkerbroek en good old moonboots: die sneeuwschoenen die zo lekker warm zijn. Uggs geven hier hetzelfde effect. Vergeet er geen lange sjaal bij te dragen. Op de klassieke manier, dus één keer omslaan.

Korte jeans met omgeknoopte houthakkersblouse

Toch nog maar even terug naar de zomer, wanneer we veel oude jeans afknippen tot vlak onder de billen. Met een wit hemdje, Dr. Martens boots en een om je middel geknoopte houthakkersblouse voor wanneer het ‘s avonds fris wordt, ben je een opvallende verschijning zonder echt veel moeite te hoeven doen. Denk ook aan een gescheurde spijkerbroek met een legging eronder.