Er is een reden waarom een ​​‘haarverfspecialist’ een echt beroep is – het gaat erom dat je de juiste formule krijgt om de exacte tint te krijgen die je wilt. Dus als je overweegt je kleur drastisch te veranderen, raden we je aan een specialist te bezoeken met een paar ideeën voor haarkleur. Maar als je erover denkt om je grijzen te bedekken, een paar tinten donkerder te gaan of blonde highlights toe te voegen om je gezicht in te kaderen, dan zijn hier een paar tips en trucs die je zullen helpen om thuis salonresultaten te behalen.

Zelf je haar kleuren
© Pixabay.com

Hoe je je haar thuis verft

Koop twee dozen
Stel je voor dat je halverwege komt en beseft dat je opraakt. Als je haar voorbij je schouders valt, of kort en dik, raden we je aan om twee dozen te hebben om je hele hoofd te bedekken.

Voer een patch-test uit
Je hebt geen idee of je huid zal reageren op de chemicaliën van de haarverf of niet, dus je moet altijd een patch-test doen. Het is beter om er nu achter te komen, in plaats van later …

Doe een strengtest
We weten dat je enthousiast bent over verandering, maar je moet dit op de juiste manier doen. Je moet controleren of je huidige haarkleur goed reageert met de formule, want als de verandering meer op moeraswater lijkt, zul je niet zo gelukkig zijn.

Houd je haarlijn schoon
Veeg wat lippenbalsem langs je haarlijn waar je geen kleurstof wilt hebben. Dit voorkomt dat het je huid verft, wat dagen kan duren voordat het eraf komt. Het is een van de grootste tips voor het verven van je haar.

Borstel je haar
Zorg ervoor dat je haar ontward is voordat je begint, zelfs de kleinste knoop kan een groot probleem veroorzaken.

Zelf je haar kleure
© Pixabay.com

Deel je haar in
Professionals verdelen het haar altijd in vier delen: in het midden en dan van oor tot oor over de kruin. Verf eerst de voorste delen omdat deze het meest zichtbaar zijn en dus de volledige verwerkingstijd nodig hebben.

Gebruik de fles niet
Ja, dat wordt normaal gesproken in de doos geleverd, maar door de kleurstof rechtstreeks op je haar te knijpen, krijg je geen salonafwerking. Speel in plaats daarvan kleurspecialist en gebruik een mengkom en een kleurenborstel om de kleurstof aan te brengen.

Gebruik een tandenborstel
Als je gewoon wat highlights wilt toevoegen, gebruik dan een schone tandenborstel of een mascara-staafje en breng het aan waar de zon je haar normaal zou verlichten (d.w.z. rond je gezicht en op de punten). Dit geeft je natuurlijk ogende highlights.

Begin van bovenaf
Begin altijd bij je wortels wanneer je je hele hoofd in een andere kleur verft – dit gebied heeft meer tijd nodig om de kleur te ontwikkelen – en kam dan door tot aan de uiteinden.

Was je haar goed
Shamponeer niet meteen na het verven van je haar, maar spoel het eerst uit met water. Als je je haar shamponeert, zorg er dan voor dat het sulfaatvrij is. Sulfaten zorgen ervoor dat je haarschacht opzwelt en dat de kleur uitlogt.