We hebben allemaal het gevoel dat we meer geld waard zijn, maar er zijn do’s en don’ts als het gaat om onderhandelen over een verhoging. Je bent ondergewaardeerd, overwerkt, je gewicht in goud waard, maar betaald als een pauper. Dus waar wacht je op? Het is tijd om een ​​loonsverhoging te vragen. Het is onwaarschijnlijk dat je het kantoor van je baas binnenstormt en meer geld vraagt, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om hem of haar aan te moedigen de dingen op jouw manier te zien.

Succesvol onderhandelen over een loonsverhoging
© Pixabay.com

Vraag jezelf af waarom je een verhoging verdient
Het is onwaarschijnlijk dat je iemand overtuigt dat je meer waard bent, tenzij je concrete argumenten kunt vinden om je verzoek te staven. Lees eerst je functieomschrijving opnieuw. Als je je baas kunt laten zien dat je buiten de plicht bent gegaan door extra werk en verantwoordelijkheden op je te nemen, dan heb je een veel betere kans om hem of haar voor je te winnen.

Weet wat je waard bent
Doe wat onderzoek om vast te stellen wat je precies zou moeten krijgen. Bekijk vacaturesites op internet en krantenadvertenties voor vergelijkbare tarieven voor je functie. Vakbladen houden regelmatig salarisonderzoeken. Een waarschuwing: als je je loon gaat vergelijken met dat van iemand anders in je eigen bedrijf, controleer dan zeker het bedrijfsbeleid inzake vertrouwelijkheid van de beloning. Veel bedrijven hebben strikte regels voor het onthullen van personeelsbeloningen. Dus voordat je je baas begint te vertellen dat je hetzelfde loon zou moeten hebben als een van uw collega’s waarvan je weet dat hij meer verdient, moet je er allereerst voor zorgen dat informatie niet wordt beschermd.

Zet de pen op papier
Voordat je je baas ontmoet, is het misschien een goed idee om van tevoren een schriftelijke kopie van je zaak te verstrekken. Men zegt dat een geschreven document een duidelijk beeld geeft van je argumenten, die je baas vervolgens kan gebruiken om je zaak bij het senior management te bepleiten. Je moet ernaar kijken vanuit het standpunt van je baas. Ze moeten het rechtvaardigen om je extra geld aan hun superieuren te geven, dus als je ze iets op schrift geeft, kunnen ze ernaar verwijzen, dat is een absoluut pluspunt.

Succesvol onderhandelen over een loonsverhogin
© Pixabay.com

Lok je baas niet in een hinderlaag
Geen enkele werkgever zal er blij mee zijn om ter plaatse in een hoek te worden gezet, dus zorg ervoor dat je baas voldoende waarschuwt voor je bedoelingen. Vraag een functioneringsgesprek aan en maak duidelijk dat je het over beloning wilt hebben.

Denk na over je timing
Probeer een vergadering te plannen op een moment dat je weet dat je baas het niet te druk zal hebben en de tijd zal hebben om je suggesties hun volle aandacht te geven. Het is ook belangrijk om rekening te houden met bredere trends binnen je bedrijf. Als je bedrijf zojuist heeft aangekondigd dat er banen zullen worden geschrapt, moet je misschien twee keer nadenken. Als de bedrijfswinsten echter door het dak zijn gestegen, is dit misschien het moment om dat verzoek in te willigen.